Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@09:35:40 GMT

جشنواره فیلم فجر از منظر دوستداران مردمی هنر هفتم

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۳۶۳۲۷

جشنواره فیلم فجر از منظر دوستداران مردمی هنر هفتم

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، جشنوارهٔ فیلم فجر، یک جشنواره سینمایی در ایران است که از سال ۱۳۶۱ هر سال در تهران توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود. تا به امروز ۴۰ دوره از این مراسم برگزار شده است.

بخش مردمی این رویداد که به دلیل شیوع ویروس کرونا در سال گذشته برگزار نشد امسال با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی، همزمان در سینماهای پایتخت و استان های سراسر کشور در حال برگزاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برهمین اساس دوستداران هنر هفتم با حضور در سینماهای کشور به تماشای فیلم می‌نشینند و تنور نقد در این ایام بین اهالی سینما و مخاطبان آن داغ است. برای بررسی میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در سینماها، جویا شدن نظر مردم در خصوص فیلم‌ها، نحوه خرید بلیط های جشنواره و ارزیابی سطح کیفی فیلم‌ها در چهلمین جشنواره فیلم فجر سری به سینماهای تهران زدیم و با برخی از شهروندان به گفت و گو نشستیم.

حضور مردم در برخی از سانس‌های اکران فیلم‌های جشنواره بسیار کم رنگ و در برخی از سانس‌ها بسیار پررنگ بود. بهتر است بگوییم فیلم‌هایی که از سوی مردم با اقبال روبه رو شده بود سینماهایشان شلوغ و برای برخی فیلم ها تماشاچیان انگشت شمار بود، همه حاضران از قبل از ورود در سینماها بر روی صورت خود ماسک زده بودند، خانواده ها در کنار یکدیگر می نشستند و یک صندلی تا فرد یا خانواده دیگر خالی در نظر گرفته شده بود اما با توجه به کوچک بودن فضای داخلی برخی از سینماها می توان گفت فاصله اجتماعی به درستی رعایت نمی‌شد.

این مساله گلایه برخی را به همراه داشت، از سوی دیگر دوستداران هنر هفتم از حذف نوبت‌های اضافه فیلم‌ها، پایین بودن کیفیت فیلمنامه‌ها، تکراری بودن سوژه‌ها، انتخاب نشدن داوران با نگاه متفاوت در جشنواره فیلم فجر گلایه دارند.

ارتقاء سطح کیفی برخی از فیلم‌ها نسبت به سال گذشته  

محمد مهدی حسینی ٢٢ ساله دارای مدرک کارشناسی علوم کامپییوتر که بسیار به فیلم و سینما علاقه مند است می‌گوید: ٦ بهمن ماه جاری از طریق سامانه سینما تیکت بلیط های جشنواره فیلم فجر را به مبلغ ٦٦٠ هزار تومان خریداری کرده، سال گذشته نیز ١٨ فیلم و از ابتدای جشنواره تاکنون هفت اثر از جمله بی مادر، ضد، شادروان، لایه های دروغ، نگهبان شب، بی رویا، نگهبان شب، ضد و شادروان را دیده ام و از بین اینها ماهان نظرم را جلب کرده است.

به گفته حسینی سطح کیفی برخی از فیلم‌ها نسبت به فیلم های اکران شده جشنواره فجر در سال گذشته بالاتر است و امسال راحت تر توانسته بلیط تهیه کند چراکه سال قبل سایت سینما تیکت دچار اشکال فنی شده بود و سایت ایران تیکت نیز مدام قطع و وصل می‌شده است.

او همه سبک ها و ژانرها را دوست دارد اما معتقد است باید فیلم هایی با گونه‌های متنوع تری ساخته شود چرا که بیشتر فیلم‌ها با موضوع درام و اجتماعی است.

حسینی می‌گوید: تاکنون فیلم های جشنواره را در سینماهای ایران مال، حدیش مال و پردیس سینما ملت تماشا کرده ام و تمام سانس های دو سینمای اول تکمیل بوده و ٨٠ درصد مردم بر صورت خود ماسک زده بودند و فاصله اجتماعی را رعایت می کردند اما سخت گیری ها از سوی متولیان امر کمتر از گذشته بود با این همه رعایت پروتکل ها در سینماها قابل قبول است.

گلایه از حذف نوبت های اضافه 

مطهره بیجارچیان ٢٦ ساله یکی دیگر از افرادی است که برای تماشای فیلم های جشنواره به سینما پردیس ملت آمده می گوید: سال گذشته از میان فیلم های اکران شده توانستم به تماشای فیلم ابلق از نرگس آبیار و تی‌تی از آیدا پناهده بنشینم و امسال نیز به دلیل زود فروش رفتن بلیط ها تواسته ام فقط بلیط فیلم مرد بازنده را خریداری کنم.

این دوستدار هنر هفتم به گفته خودش برای دیدن یک فیلم اول اسامی عوامل و بازیگران فیلم را بررسی می کند و چنانچه افراد مورد نظر او در فلیم حضور داشتند و نویسنده، کارگردان و تهیه کننده آن را می شناخت و آنها را قبول داشت به تماشای فیلم می نشیند، امسال نیز با دنبال کردن نقدها به این نتیجه رسیده که فیلم های جشنواره امسال نسبت به سال قبل از نظر کیفی در سطح پایین تری قرار داشتند.

وی می گوید: تئاتر را به سینما ترجیح می دهم چراکه معتقدم بازیگران و نمایش نامه های آنها قوی‌تر است از سوی دیگر نسبت به حذف سانس های اضافه در جشنواره امسال گلایه دارم.

شیوه نامه‌های بهداشتی و فاصله اجتماعی به درستی در سینماها رعایت نمی‌شود 

صبا ۲۵ ساله نیز می‌گوید که اولین دقایق شروع فروش بلیط جشنواره وارد سایت سینما تیکت شده و ۲ بلیط خریداری کرده اما ٢ ساعت بعد که برای خرید بلیط های دیگر اقدام کرده به علت ترافیک در سایت نتوانسته بلیط دیگری بخرد. او امسال توانسته فیلم های دسته دختران و مرد بازنده را از میان فیلم های اکران شده در جشنواره تماشا کند و به نظر وی سطح فیلم های امسال از سال گذشته بالاتر است اما در سالهای قبل سانس اضافه برای فیلم های پربیننده برای مردم در نظر گرفته می شد اما در جشنواره امسال اینگونه نیست و این یکی از ضعف های این جشنواره به حساب می آید.

به گفته صبا کیفیت پخش فیلم ها به امکانات سینماها بستگی دارد، در سینما کورش کیفیت پخش خًوب است اما در پردیس ملت کیفیت پایین تر و فضای سالن ها کوچک است از سوی دیگر فاصله ها زیاد نیست بعد از هر خانواده یک صندلی فقط خالی است باید فاصله اجتماعی بیشتری در نظر گرفته شود تا از گسترش ویروس کرونا کاسته شود.

ستایش بازی هوتن شکیبا و پژمان جمشیدی

امیرحسین ٢٠ ساله یکی دیگر از حاضران در سینما می گوید: سال گذشته در جشنواره فجر فیلم های بی همه چیز، ابلق، آتابای و امسال بی رویا، مرد بازنده، بی مادر، ملاقات خصوصی را تماشا کرده و از میان فیلم های امسال تا حدی فیلم ملاقات نظر او را جلب کرده ولی از نظر وی سطح فیلم های جشنواره پایین است و در اکران فیلم خائن کشی بیشتر تماشاچیان سالن سینما را ترک کردند چراکه علاوه بر ضعیف بودن فیلم نامه، ریتم داستان بسیار کند و به جز فرود، فرازی در فیلم دیده نمی شد.

او بازی هوتن شکیبا در ملاقات خصوصی و پژمان جمشیدی در بی مادر را ستایش کرد.

امیر حسین در خصوص خرید بلیت نیز گفت: امسال به راحتی از سایت جشنواره فیلم فجر توانستم بلیت تهیه کنم اما مبلغ آن نسبت به سال قبل افزایش یافته است.

ظرفیت‌های مردمی جشنواره باید افزایش یابد

رویا ۶۵ ساله از دیگر حاضران در سینما می‌گوید: بلیط های در نظر گرفته شده برای مردم در جشنواره فیلم فجر محدود است باید افزایش یابد اگر نسبت به خرید بلیت زود اقدام نکنیم از حضور در جشنواره محروم می شویم. هر سال برای تماشای فیلم ها در جشنواره شرکت می کنم از بین فیلم هایی که در جشنواره تاکنون دیده ام موضوع فیلم لایه های دروغ بسیار سطحی، آماتور و مبتذل بود اما فقط فیلم برداری حرفه ای بود، نمی دانم چطور داوران این فیلم را برای جشنواره انتخاب کردند. اگر چه تکنولوژی کمک می کند ژانرها بکر و بهتر ساخته شود اما با توجه به ضعیف بودن فیلمنامه ها تولیدات ایرانی در سطح جهانی قابل قبول نیستند.

سطح فیلم های جشنواره پایین است

محسن که ۴۰ سال سن داد نیز یکی دیگر از افرادی است که برای تماشای فیلم به سینما آمده، می گوید: سطح فیلم های امسال نسبت به سال های قبل ضعیف تر بود و فیلم‌های خائن کشی و مرد بازنده اصلا خوب نبودند.

الناز ٢٢ ساله نیز یکی دیگر از حاضران در سینما می گوید که فیلم علف زار و بی مادر خوب و دسته دختران و نگهبان شب معمولی بود.

داوران باید با نگاه متفاوت برای جشنواره انتخاب شوند

مجید شریفی مردی ۴۰ ساله که از سال ٨٧ در تمام جشنواره های فیلم فجر شرکت کرده است، می گوید: باید داورانی با نگاه‌ها و سلیقه های مختلف برای جشنواره‌ها انتخاب شود تا برای انتخاب آثار جانب حق رعایت شود، معمولا نگاه داوران جشنواره خاص و سیاسی است نه بی طرفانه.

وی فیلم شادروان را از نظر کیفی مطلوب ارزیابی کرد و گفت: معمولا فیلم هایی که بیشترین آرای مردمی را کسب می کنند را مشاهده می‌کنم. امسال برخی از فیلم‌های جشنواره نسبت به سال های قبل قوی و برخی ضعیف بودند. پروتکل های بهداشتی و فاصله اجتماعی نیز امسال به خوبی رعایت نمی شود.

فیلم نگهبان شب ضعیف بود از میرکریمی بعید است

سیما ابهری ۶۱ ساله با انتقاد از فیلم نگهبان شب، گفت: این فیلم بسیار ضعیف بود از رضا میرکریمی بعید است چنین فلیمی با فیلم نامه و فیلم برداری ضعیف بسازد. فیلم ملاقات خصوصی نیز یک درام تلخ از هوتن شکیبا، در مورد قاچاق مواد مخدر است که جامعه را به سمت ناامیدی سوق می دهد باید در فیلم امید به آینده وجود داشته باشد.همچنین فیلم های شب های طلایی نخسین ساخته حاتمی کیا و دسته دختران خوب بودند. باید فیلم ها از نظر سطح کیفی و فیلمنامه ارتقاء یابند.

مرد بازنده عالی بود

زهرا حسینی ۲۶ ساله یکی دیگر از حاضران در سینما نیز گفت: فیلم خائن کشی اصلا خوب نبود اما فیلم مرد بازنده با بازی جواد عزتی عالی بود.

موقعیت مهدی خوش ساخت بود

ارمیتا جمالی که ١٩ سال سن دارد در خصوص فیلم های جشنواره می‌گوید: فیلم های مرد بازنده و خائن کشی اصلا خوب نبودند اما فیلم موقعیت مهدی خوش ساخت بود و پروتکل های بهداشتی در سینماها به طور متوسط رعایت می شود.

اسامی ۱۰ فیلم در بخش فیلم کوتاه

براساس گاه شمار جشنواره فیلم فجر فیلم‌های کوتاه داستانی آهو به کارگردانی و تهیه‌کنندگی مهسا رضوی، ارفاق به کارگردانی رضا نجاتی و تهیه‌کنندگی سولماز وزیرزاده، تابوت به کارگردانی اکبرزارع و تهیه‌کنندگی انجمن سینمای جوانان ایران - دفتر تبریز، اکبرزارع، گذشته به کارگردانی حمید محمدی و تهیه‌کنندگی حمید محمدی و دفترمرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، گوزن به کارگردانی هادی بابایی‌فر و تهیه‌کنندگی هادی بابایی‌فر و محمود غفاری، لئو به‌کارگردانی محمدمعین روح‌الامینی و تهیه‌کنندگی محمدمعین روح‌الامینی و انجمن سینمای جوانان ایران (دفتر کاشان)، ماجان به کارگردانی فردین انصاری و تهیه‌کنندگی انجمن سینمای جوانان، بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع)، هاجرو به کارگردانی افشین اخلاقی‌فیض‌آثار و تهیه‌کنندگی افشین اخلاقی‌فیض‌آثار و انجمن سینمای جوانان، هرگز، گاهی، شاید به کارگردانی شادی کرم‌رودی و تهیه‌کنندگی آرین وزیردفتری، ویار به کارگردانی حورا طباطبائی و تهیه‌کنندگی حورا طباطبائی و انجمن سینمای جوانان در بخش سینمای کوتاه چهلمین جشنواره فیلم فجر با هم به رقابت می‌پردازند.

اسامی فیلم های بخش سودای سیمرغ 

فیلم‌های ۲۸۸۸- کارگردان: کیوان علیمحمدی و علی‌اکبر حیدری به تهیه‌کنندگی کیوان علیمحمدی،  بدون قرار قبلی- کارگردان: بهروز شعیبی، تهیه‌کننده: محمود بابایی، برف آخر- کارگردان: امیرحسین عسگری، تهیه‌کننده: حسن مصطفوی، بی‌رویا- کارگردان: آرین وزیردفتری، تهیه‌کننده: سعید سعدی و هومن سیدی، بی‌مادر کارگردان: سیدمرتضی فاطمی، تهیه‌کننده: محمدرضا مصباح، بیرو- کارگردان: مرتضی‌علی عباس‌میرزایی- تهیه‌کننده: مجید برزگر، خائن‌کشی- کارگردان: مسعود کیمیایی- تهیه‌کننده: علی اوجی، درب - کارگردان:  سید هادی محقق - تهیه‌کننده: سیدرضا محقق، دسته دختران - کارگردان:  منیر قیدی - تهیه‌کننده: محمدرضا منصوری، شادروان - کارگردان: حسین نمازی- تهیه‌کننده: عباس نادران، شب طلایی- کارگردان:  یوسف حاتمی‌کیا- تهیه‌کننده: ابراهیم حاتمی‌کیا، شهرک - کارگردان:  علی حضرتی - تهیه‌کننده: علی سرتیپی، صورت فلکی- کارگردان: حسین دارابی- تهیه‌کننده:محمدرضا شفاه، ضد- کارگردان: امیرعباس ربیعی - تهیه‌کننده: محمدرضا شفیعی، علف‌زار کارگردان: کاظم دانشی - تهیه‌کننده: بهرام رادان، لایه‌های دروغ- کارگردان: رامین سهراب - تهیه‌کننده: محسن صرافی، رامین سهراب، ماهان- کارگردان: حمید شاه‌حاتمی - تهیه‌کننده: علی شاه‌حاتمی، مرد بازنده- کارگردان: محمدحسین مهدویان- تهیه‌کننده: امیر بنان، کامران حجازی، ملاقات خصوصی کارگردان: امید شمس - تهیه‌کننده: امیر بنان، موقعیت مهدی (باکری)- کارگردان:  هادی حجازی‌فر- تهیه‌کننده: حبیب الله والی‌نژاد، نگهبان شب - کارگردان: رضا میرکریمی ،تهیه‌کننده: رضا میرکریمی و نمو کارگردان: داوود بیدل- تهیه‌کننده: سید یاسر جعفری جز بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ) چهلمین جشنواره فیلم فجر بشمار می‌آید.

چهلمین جشنواره فیلم فجر با حضور۲۲ فیلم در بخش سودای سیمرغ، ۱۰ فیلم در بخش فیلم کوتاه و هشت فیلم در بخش مستند به دبیری مسعود نقاش‌زاده از ۱۱ بهمن آغاز و تا ۲۲ بهمن ماه جاری ادامه دارد.

فیلم‌های این دوره از جشنواره در سینماهای ۳۱ استان در سراسر کشور اکران می‌شود.

برچسب‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جشنواره فیلم فجر سینما جشنواره ‌های فجر فیلم اکران فیلم پروندهٔ خبری چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جشنواره فیلم فجر سینما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جشنواره فیلم فجر سینما جشنواره های فجر فیلم اکران فیلم چهلمین جشنواره فیلم فجر انجمن سینمای جوانان فیلم های جشنواره حاضران در سینما فاصله اجتماعی تهیه کنندگی ملاقات خصوصی سطح فیلم تماشای فیلم دسته دختران یکی دیگر نسبت به سال فیلم در بخش مرد بازنده تهیه کننده پروتکل ها فیلم هایی سال گذشته نگهبان شب هنر هفتم خائن کشی سطح کیفی سانس ها بلیط ها بی مادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۶۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست تخصصی «سیر تحول هنر‌های قرآنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی» در راستای اهداف پژوهشی نخستین نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی روایت باران عصر جمعه ۷ اردیبهشت، با حضور اساتید، دانشجویان، خوشنویسان و علاقمندان به هنر‌های قرآنی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

این پنل تخصصی با سخنرانی سجاد محمد یارزاده (رییس دانشگاه هنر‌های اسلامی ایرانی استاد فرشچیان)، مهدی خانکه (استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان)، مهدی محمدی (استادیار و مدیر گروه هنر‌های سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره) و محبوبه کاظمی دولابی (مدیر مسئول نگارخانه ترانه باران) همراه بود.

* عملکرد مطلوب بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنر‌های اصیل ایرانی و اسلامی

سجاد محمد یارزاده (رییس دانشگاه هنر‌های اسلامی ایرانی استاد فرشچیان) در این نشست با اشاره به عملکرد مطلوب نگارخانه ترانه باران به عنوان بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنر‌های اصیل ایرانی و اسلامی گفت: دلیل این موفقیت این است که کسی که عاشق این هنر‌ها باشد می‌تواند موفق عمل کند، هنر‌های قدسی مرز ندارند. البته طبیعی است که باید به معیشت هنرمندان و اقتصاد هنر هم توجه شود.
او با اشاره به اینکه هنرمندی که به سمت هنر اصیل برود ماندگار خواهد بود، گفت: یکی از رموز ماندگاری هنر و هنرمند رجوع به متون مرجع است و قرآن یکی از متون مرجع محسوب می‌شود.

* در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد

در ادامه نشست مهدی محمدی (استادیار و مدیر گروه هنر‌های سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره) با اشاره به آنکه در دل قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد، اذعان داشت: در هیچ کدام از آیات قرآن هنر تقبیح نشده است. در واقع هنر و شعر مورد توجه هستند.

* کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است

مهدی خانکه (استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان) نیز سخنان خود را با محوریت الهی نگاری ادامه داد و با بیان اینکه کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است گفت: ادبیات نخستین تجلی الهی نگاری است. اما در مورد آیات قرآن، ما درباره محکمات تصویرگری نداریم. آثار موجود در این زمینه نشان می‌دهد هنرمندان بیشتر نسبت به متشابهات و بخش‌هایی که روایات متعدد از آنها نقل شده توجه نشان داده و علاقمند به خلق آثار هنری در شاخه‌های مختلف بوده و هستند.

او با نمایش آثار هنرمندان حوزه نگارگری با موضوع معراج، مباهله، عاشورا و همچنین چند اثر از استاد فرشچیان با استناد به آیات و روایات مانند پنجمین روز آفرینش، ضامن آهو و... گفت: بعد از دوره صفویه است که هنرمندان و عرفا فرصت پیدا کردند تا متشابهات را در قالب رشته‌های مختلف هنری روایت کنند.
در ادامه این نشست خانکه و یارزاده ابراز امیدواری کردند که برگزاری چنین نشست‌هایی بتواند ارتباط بین گالری ها، بازار هنر و دانشگاه را تقویت کنند.

* نگاه میراث فرهنگی به هنر‌های قرآنی بسیار مهم است

محبوبه کاظمی دولابی (مدیر نگارخانه ترانه باران) نیز در پایان این نشست به دلیل برگزاری نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی «روایت باران» اشاره کرد و گفت: بعد از هتک حرمتی که سال گذشته به قرآن مجید به عنوان فرهنگ اسلامی ما شد، به عنوان مدیر تنها نگارخانه تخصصی هنر‌های ایرانی اسلامی وظیفه خود دانستم که به زبان هنر نسبت به این هتک حرمت واکنش نشان دهم، نتیجه آن برگزاری نمایشگاه فاخر «روایت باران» بود. اگر به حریم فرهنگی هر کشوری در جهان توهین شود، فرد فرد آن کشور اعتراض خواهند کرد و صدای آن را به گوش جهانیان خواهند رساند.

از این رو آمادگی آنرا داریم که نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی را در کشور‌های دیگر هم برگزار کنیم. مهمترین رسالتی که ما داریم این است که حلقه‌هایی که می‌تواند در این زنجیره نقش داشته باشد را به هم متصل کنیم. چون با هر تفکر و اندیشه‌ای همه ما برای قرآن احترام قائلیم و دوست داریم به بهترین شکل ممکن در دنیا فعالیت‌های ترویجی انجام دهیم که علاوه بر تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ ایرانی اسلامی، میتواند به موضوع معاش هنرمندان این حوزه هم توجه کند.
کاظمی با اشاره به اهمیت کتابت قرآن مجید گفت: هنر‌های سنتی به ویژه خوشنویسی، هنری نیست که هنرمند در آن ظرف چند سال بتواند به درجه استادی برسد، و دهه‌ها طول می‌کشد. بسیار خوشحالم که می‌بینم هنرمندانی داریم که تمام عمر خود را صرف هنری کرده‌اند که نتیجه آن می‌تواند کتابت کلمات نورانی قرآن مجید باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه نگاه میراث فرهنگی به هنر‌های قرآنی بسیار مهم است. چرا که هنر‌های قرآنی را از ابعاد مختلف می‌توان تبیین و تفسیر کرد گفت: از بعد میراث فرهنگی این آثار بسیار دارای اهمیت هستند، چرا که همانطور که از قرن یکم قرآن به اشکال مختلف نوشته شده و امروز به عنوان آثار ارزشمندی از گذشته در اختیار ما قرار گرفته در موزه‌های داخلی و خارجی فخر جهانیان است و میراث ماندگار جهان محسوب می‌شود، علاوه بر، بحث عقیدتی، ما هم امروز بتوانیم زمینه خلق آثار ارزشمندی را فراهم کنیم و کتابت قرآن کریم را مورد توجه قرار دهیم تا این آثار ارزشمند برای آیندگان بماند هم به عنوان یک ثروت ملی و هم به عنوان فرصتی برای عرضه فرهنگ و هنر غنی ایرانی و اسلامی مورد توجه قرار گیرد. فکر می‌کنم این نکته که هر هنرمند با چه نگرش و بینش و ایده‌ای آیات نورانی قرآن مجید را انتخاب کرده و به چه شکلی آراسته و با چه هنر‌هایی تلفیق کرده تا یک اثر هنری خلق کند، هنر‌های قرآنی را از منظر میراث فرهنگی قابل توجه و پر اهمیت می‌کند.

این نشست تخصصی با پرسش و پاسخ پایان یافت.

نخستین نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی روایت باران به همت نگارخانه تخصصی هنر‌های ایرانی ـ اسلامی ترانه باران برگزار شده و تا پایان اردیبهشت ماه در گالری‌های ۱ و ۲ فرهنگسرای نیاوران از ساعت ۱۰ الی ۱۹ و در روز‌های تعطیل از ساعت ۱۴ الی ۱۹ میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعضای هیئت داوران جشنواره فیلم کن معرفی شدند
  • پاکسازی مسیر کوهنوردی درکه با حضور دوستداران محیط زیست
  • راهیابی فیلم کوتاه هنرمند گیلانی به فستیوال پاناما
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ چیزی جز گوشی لازم نیست
  • جغرافیای اصفهان از منظر علم فلسفه جایگاه بی‌نظیری دارد
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • «رخ» از مسکو جایزه گرفت/ جایزه بزرگ جشنواره مراکش برای «برنده‌ها»
  • اکران مردمی آپاراتچی در اصفهان با حضور عوامل فیلم
  • اصلاح روشنایی میادین و مثلثی‌های شهر تاریخی یزد